Paris part une

Har så många bilder från vårt besök i storstaden så jag bestämde mig för att dela upp alla bilder i flera inlägg. Här kommer del ett. Hoppas ni gillar det! :) 

Under våra dagar i Paris...

 
Har vi sett Eiffeltornet skymta upp lite här och var, här mellan två gator. Jag lovar det är större än vad man tror och ganska så mäktigt för den delen också.


Vi har gått på Paris största gata Champs-Élysées. 
 

Där köpte vi Franska macarons från Ladurée. Ett måste om man är i Frankrike, helt klart.
 
 
I slutet av Champs-Élysées kan man ju även hitta triumfbågen mitt i en rondell. Vi gick de jobbiga 286 trapporna upp, det var lite extra jobbigt eftersom man gick runt runt och runt i trappan så man blev alldeles vinglig i skallen.


Men det var det värt, för när vi kom upp möttes vi av detta. Utsikt över hela Champs-Élysées, dessutom kunde man även skymta eiffeltornet till höger. Sen gick vi de 286 stegen ner igen och väl nere igen krampade mina vader som aldrig förr. 

 
Vi har korsat floden Seine som rinner genom hela Paris många gånger. Här påväg till Pont des Arts (kärleksbron).

 
Vi har varit på stadens högsta punkt i Montmartre och beskådat ståtliga Sacré-Coeur.
 
 
Nära Sacré-coeur ligger Wall of love. Här står det jag älskar dig på alla världens språk. Riktigt häftigt! Kan ni hitta "jag älskar dig"?

 
Vi har hängt vid Louvren och sett ut som dränkta katter eftersom regnet föll ner ganska kraftigt just då. Här inne hänger alltså the famous Mona-Lisa.

 
Och så har vi förstås fotograferat många många bilder av eiffeltornet. Både tidiga morgnar och sena kvällar och ur alla möjliga vinklar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback