Lindos, Rhodos stolthet

En av de största sevärdheterna på Rhodos är Lindos by som ligger på Rhodos östkust. Cirka 55 kilometer söder om Rhodos stad. Högsta toppen ligger 116 meter över havet och där finns resterna av ett gamalt tempel, akropolis. Vi besökte Lindos två gånger under vår vecka på Rhodos. Dag nummer två hade vi som mål att ta oss upp till Akropolis...
 
Vår guide förtjänar helt klart en alldeles egen bild. Hon var nog lika amazing som the view, pratade tre språk på en och samma gång. Imponerande!
 
Där uppe var det riktigt smuk! (vackert). Detta danska ord fastnade på min hjärna, eftersom det nämndes ett par gånger. 
 
Själva Akropoliset på toppen. 
 
Mera bilder från toppen. Allting var omgivet utav en mur. Lite skakig i benen var man ju när man hängde utanför kanten med guldklimpen runt halsen. 
 
Vi fortsatte färden ner efter en halvtimme på toppen. Förhoppningen var att hitta de typiska vita grekiska husen med blåa dörrar. De vita husen fanns överallt men inga blåa dörrar. Därför bestämde vi att nästa resa får gå till Santorini :) 
 
Ännu en utsiktsbild från toppen/ en vacker grekisk dörr med omgivande blomster 
 
Det blev en mycket givande dag i Lindos trots att det var förbaskat hett. På Rhodos östkust finns det nämligen ingenting som kallas för vindar och med en gassande sol i 40 graders värme är det verkligen inte det lättaste att försöka ta sig högt upp med en två kilos klump runt halsen och en hurtig guide. Dessutom blev jag påmind x-antal gånger att inte gå för nära kanten och att dricka,dricka och dricka :) Men när man till slut var uppe på toppen, var det nog värt varenda steg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback