På ett somrigt Gotland

Vi hade som sagt hyrt bil på Gotland, för att kunna utforska ön lite mera. Det vi framförallt ville se var Gotlands speciella Raukar (bild nr 5). Dessa låg i Ljugarn som ligger cirka 50 kilometer från Visby och området kallas för Folhammar. Intressant att se var det absolut och det var inte alltför mycket folk, vilket gjorde att det gick lätt att fota ;) Efter att vi utforskat Raukarna åkte vi tillbaka till Visby, dock fick vi stanna och svalka oss med glass och iskallt vatten, det var inte så lätt att köra i en bil utan AC i 30 graders värme.


Väl framme i Visby vandrade vi in genom murporten och började vandra genom staden. Det fanns så otroligt många gator så jag tror knappt vi såg hälften. Vi bestämde oss för att vi skulle äta på Munkkällaren och valet föll för mig på en ceasarsallad, surprise! ;) Efter att vi mättat våra magar, fortsatte vi färden genom staden. Men vi hann inte så långt innan jag drabbades av en huvudvärk from hell och illamående. Antar att det var för att det var så himla hett. Så vi fick sätta oss ner och vila vid Visby glass. Efter ett tag började jag må lite bättre och vi bestämde oss då för att åka till en av de högsta punkterna på Gotland, en klippa vid namn Högklint (bild nr 9).  Högklint stupade 46 meter rakt ner i havet, så lite skakis var man nog. Här såg man ut över Visby och längst till vänster på bilden kan ni se Silja line om ni tittar riktigt noga. På vägen ner från klippan körde vi om en söt liten fårfarm och stannade för att fota lite. Vi körde också om pippis villa villekulla. Synd att vi inte hann gå in och se på den, skulle ha varit intressant. Efter detta var det bara att styra mot båten och påbörja den långa färden hemåt igen. Kunde konstatera att det blev en perfekt semesterdag på ett riktigt nice ställe :) 
 
Det blev en riktigt trevlig familjeresa. Hade inte trott att Gotland var så fint, så det gick helt över mina förväntingar. Kan varmt rekommendera denna ö. Det var bara av ren tur vi fick höra om denna resa och det är jag glad för. Annars är det ju rätt jobbigt att ta sig till Gotland. Silja line ordnar två sådana här resor till denna sommar, men tyvärr är de redan fullbokade. Men kan rekommendera er att hänga på nästa år. Ni kommer inte bli besvikna :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback